Nieuws

Mijn kind gaat naar het voortgezet onderwijs: wat kan ik verwachten?

Als je kind naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er best wel wat in vergelijking met het basisonderwijs. Het is niet alleen een nieuwe school, klas en een ander lesrooster. Ook de ouderbetrokkenheid verandert. Wat kun je als ouder verwachten? Linda da Cruz is pedagoog bij het CJG en moeder van 2 kinderen die al op de middelbare school zitten. Ze geeft uitleg en tips.

Lees verder

Oudere Berichten

Duidelijkheid en structuur, hoe doe je dat?

Bij kinderen betekent regelmaat in het dagelijks leven rust en veiligheid. Af en toe een verandering hoeft geen probleem te zijn, maar het is belangrijk om als ouder zoveel mogelijk duidelijkheid en structuur te bieden. Hoe doe je dat? Jeugdverpleegkundige Nelleke Boele geeft een aantal tips.

Lees verder
Danisha haar gezin is als een doorlopende soapopera

Danisha is de op één na oudste dochter van een gezin dat mijn collega’s en ik al jaren kennen als een doorlopende soapopera met vele bedrijven. ‘Hulp? Nee hoor, wij krijgen geen hulp!’ Zegt Danisha stellig. Ze komen alleen maar praten met mijn moeder. Mijn zus en ik, wij helpen.’

Lees verder
Orthopedagoog Els vertelt: Zelfdoding is niet de enige optie

Els is orthopedagoog bij het CJG en spreekt geregeld ouders en kinderen met vragen of problemen. Door een schoolmaatschappelijk werkster werd ze gewezen op een 15-jarige jongen die het leven niet meer zag zitten. Zij ging met hem in gesprek en verteld hoe ze hem kon helpen.

Lees verder
Vorige123Volgende