Nieuws

5 tips om minder te stotteren

Kinderen die stotteren hebben moeite met vloeiend spreken. Denk aan blokkades, herhalingen en verlengingen van woorden of woorddelen. Het kan veroorzaakt worden door ongecontroleerde bewegingen van het middenrif, of te maken hebben met hoe je kind zich voelt. Met deze 5 tips houd je stotteren in bedwang.  Visualiseer wat je wilt zeggen. Als je er […]

Lees verder

Oudere Berichten

Praten met een brugklasser: Devon

Devon helpt meisjes graag. ‘Voor mijn vriendinnen ben ik eigenlijk een soort therapeut’, verklaart de boomlange, charismatische puber geamuseerd. Hij genas er volgens eigen zeggen al 3 van een depressie. Maar zichzelf verzorgen vergeet hij voor het gemak.

Lees verder
Bereikbaarheid ouderportaal

Misschien was je gewend om via een knop bovenaan deze website in te loggen op ons ouderportaal. Wegens aanpassingen in onze techniek, hebben wij deze knop van de website gehaald. Je kunt het ouderportaal gewoon bereiken, door naar www.cjgouderportaal.nl te gaan. Je kunt daar inloggen met je DigiD, zoals je dat gewend bent.

Lees verder
Samen een boekje lezen

Regelmatig samen een boekje lezen is goed voor de ontwikkeling van je kind. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling. Ook is het vaak een rustig moment voor jullie samen en het versterkt de band tussen jou en je kind.

Lees verder
Kraamtijd voorbij: hoe nu verder met borstvoeding?

Na de kraamtijd moet je de borstvoeding gaan combineren en inpassen in het ‘gewone’ leven. Hoe doe je dat? Wist je dat je recht hebt op tijd om te kolven op je werk? Lactatiekundige Rolinka geeft antwoord op veel gestelde vragen.

Lees verder
Koken met je kind: een goede investering

Kinderen zijn van nature geïnteresseerd in alles om hun heen, ook wat er in de keuken gebeurt. Als ouder heb je liever dat je kind rustig in de woonkamer speelt terwijl jij druk bent met eten kookt. Je bent bang voor gevaarlijke voorwerpen, heet water of rommel. Toch is het een goede investering om je kind te betrekken bij het koken, zegt jeugdverpleegkundige Maggie Ciezka.

Lees verder
Hoe ga je om met faalangst bij je kind?

Faalangst: een angst om niet te kunnen voldoen aan verwachtingen van iemand. Bijvoorbeeld de verwachtingen van ouders of een vriendengroep, maar vaak zijn het ook verwachtingen van je kind zelf. Door de angst is het niet meer bereid om iets te proberen, want het lukt toch niet. Pedagoog Warisha vertelt over de oorzaken en geeft tips om ermee om te gaan: ‘zet de faalangst om in iets positiefs, fouten maken mag’.

Lees verder
Vorige123Volgende