Vriendschap, relaties en seksualiteit voor jongeren

Drie hele belangrijke zaken in het leven van mensen. Maar waar praten we dan eigenlijk over? En wat kan wel en wat kan niet? Daar gaan we het met elkaar over hebben!

Voor wie
De cursus vriendschap, relaties en seksualiteit is bedoeld voor iedereen met een (licht) verstandelijke beperking of mensen met een autisme spectrum stoornis die meer willen weten over zijn of haar eigen lijf en seksualiteit.

Inhoud
Een cursus bestaat uit 7 avonden of middagen; per keer duurt het 2 uur. We gaan in deze cursus met elkaar praten over vriendschap en wat het verschil is als je een speciale vriend hebt. Wanneer heb je eigenlijk verkering? En moet je dan alles maar leuk vinden of kun je ook ‘nee’ zeggen? Vrijen kun je alleen doen, maar ook samen. Hoe moet dat dan? En hoe doe je dit veilig? Wil je meer weten over seksualiteit, vriendschap en relaties? Ben je nieuwsgierig? Dan is deze cursus wat voor jou!

Waar en wanneer wordt deze cursus gegeven?De meeste cursussen en groepen worden gegeven in een vestiging van MEE. Soms vindt het plaats in een buurthuis of op een andere locatie. Voordat de cursus start wordt de locatie doorgegeven aan de deelnemers. Deze cursus wordt gegeven in Delft, Den Haag, Leiden, Vlaardingen, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer .
Je kunt je altijd aanmelden, ook als een cursus nog niet gepland staat. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus.